Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


altalanos_beallitasok

Általános beállítások

A Neticle-ben minden grafikon megjelenik nagy méretben, ha belekattintunk a dashboardon. A grafikonoknak/alkalmazásoknak több beállítási lehetőségük van.

Minden alkalmazás jobb oldalán található egy beállítási menü:

A gomb megnyomásával lehet kilépni az adott alkalmazásból. A tartalmazza a grafikonokra vonatkozó beállítási lehetőségeket, amelyekre a továbbiakban részletesen kitér a leírás. A ikonnal lehetséges egy adott grafikon elmentése adott beállításokkal statikus vagy dinamikus módon. Ezek az elmentett grafikonok a rendszer kezdőoldalának bal oldalán, a kedvencek listájából elnevezés alapján hívhatóak elő.

A rendszerben minden grafikon beállítása közel azonos módon történik.

Egy adott keresés alapinformációiként meg kell adni, hogy milyen időintervallumban és mely tartalomtípusokban szeretnénk a keresést végrehajtani. A beállítási menüben mindig az az opció szerepel vastag fekete kiemeléssel, ami ki van jelölve. A grafikon beállításai mindig a jobb oldalon lévő gomb megnyomása után frissülnek.

A ikon minden esetben az interaktív súgót kapcsolja ki vagy be. A keresés dátumának beállítása:

A bal felső sarokban látható a beállított dátum, ez bármikor tetszőlegesen módosítható. A többi választható lehetőség azért került be a beállítási menübe, mert tapasztalataink szerint ezek a leggyakrabban megadott paraméterek. A vizsgálni kívánt tartalomtípus kiválasztása:

Egy kattintással kiválasztható az összes vizsgált tartalomtípus, ugyanakkor egyesével is megadható, hogy milyen típusú felületekről származó találatokra vagyunk kíváncsiak. A szerző nemének kiválasztása:

A szerző nemét a rendszer a felhasználónévből igyekszik kikövetkeztetni, ezért vannak olyan esetek, amikor a ez nem megállapítható. Végül meg kell adnunk, hogy a profilban szereplő kulcsszavak közül melyek szerepeljenek az adott grafikonon. Ebben az esetben is kiválasztható az összes kulcsszó egy kattintással, de egyesével is kijelölhetőek. Ha a kulcsszó bal oldalán lévő kis négyzet kék, az jelenti a kijelölést.

altalanos_beallitasok.txt · Utolsó módosítás: 2013/12/16 15:54 szerkesztette: eszter