Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


csatornahasznalat_grafikon

Csatornahasználat grafikon

Alkalmazás bemutatása

A Csatornahasználat grafikon azt mutatja meg, hogy egy adott időintervallumban milyen tartalomtípusból származtak a kulcsszóra (vagy kulcsszavakra) vonatkozó találatok %-os megoszlásban.

Egyedi beállítások

Az időperiódus beállítás alapértelmezett 1 nap értékű, ezt akkor érdemes növelni, ha hosszabb időszakot (több hónapot) szeretnénk vizsgálni, ekkor az egyes oszlopok nem 1 hanem 7, 10 vagy akár 30 napot is reprezentálhatnak

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

A grafikon bármely oszlopában a kiválasztott tartalomtípusra kattintva a rendszer kilistázza a leggyakoribb kifejezéseket, és a Kapcsolódó Kifejezések, illetve a Kapcsolódó Tartalmak alkalmazás egy kattintással elérhető.Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti táblázathoz.

Értelmezési példa

Az ábra megmutatja, hogy az Apple cég és termékei milyen online tartalomtípusban jelentek meg a vizsgált időszakban, napi bontásban. Az ábrán minden polaritású tartalom szerepel, tehát ez arra jó, hogy összességében lássa az arányokat. A vizsgált időszakban dominánsan a facebookon jelent meg a legtöbb említés, címlapon ritkán szerepelt az Apple. A cikkek száma is viszonylag magas, valamint a fórumon történő megjelenés is. Fontos nem elfelejteni az ábra kapcsán, hogy az százalékokat és nem gyakoriságot jelenít meg, tehát pl. az utolsó napi oszlopon a magas arányú ’cikk’ csak 5 db-ot jelent, a nap folyamán ugyanis csak 7 említés született. Ez az ábra segíthet abban, hogy lássa hol jelentős már a cég megjelenése és milyen tartalomtípusban történő jelenlétet érdemes erősíteni.

csatornahasznalat_grafikon.txt · Utolsó módosítás: 2014/07/28 14:40 szerkesztette: annasudi