Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


emlitesek_gyakorisaga_grafikon

Említések gyakoriság grafikon

Alkalmazás bemutatása

Gyakoriság grafikonon látható, hogy a vizsgált időszakban mennyi említés született a vizsgált kulcsszóval (vagy kulcsszavakkal) kapcsolatban.

A grafikon másik, oszlopos nézete a gombra kattintva jeleníthető meg.

A gomb megnyomásával lehet visszaváltani a vonaldiagramos nézetre . A gyakoriság grafikonon megjeleníthetőek különböző trendek, ezek a grafikon jobb oldalán elhelyezkedő menüből érhetőek el.

A 0|}}gomb a gyakoriság grafikon lineáris trendjét mutatja, így egyértelműen látszik, hogy az említési mennyiség csökkent vagy növekedett a vizsgált időszakban.

A gomb az egyes kulcsszavakra vonatkozó említési mennyiségek átlagát mutatja, így megállapítható, hogy a vizsgált kulcsszó említési mennyisége hogyan viszonyul a piac többi szereplőjéhez. A színezett rész az említési mennyiségek alakulásának trendjét mutatja.

Egyedi beállítások

Az említések gyakorisága grafikon esetében egyedi módon tudja beállítani, hogy a kapcsolódó események és célok megjelenjenek a grafikonon. Emellett a kumulatív gyakoriságot is ábrázolni tudja, amivel láthatóbbá válik a terjedés trendje.

Az is egyedileg beállítható, hogy a grafikonon milyen polaritású találatok látszódjanak a kiválasztott kulcsszóval (vagy kulcsszavakkal) kapcsolatban.

Emellett tudja tartalomtípus és a szerzők neme alapján is alakítani a grafikont.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

A grafikon bármely pontjára kattintva a rendszer kilistázza a leggyakoribb kifejezéseket, és a Kifejezések, illetve az Említések alkalmazás egy kattintással elérhető. Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti grafikonhoz.

Értelmezési példa

Az említések száma grafikon jelen esetben megmutatja, hogy milyen gyakran beszéltek az Apple, Samsung és Nokia cégekről és termékeikről az online médiában. Említési gyakoriság szempontjából a Samsung dominált ebben a hónapban, ami elsősorban az új fényképezőgépük piacra dobásának eredménye, de többször is említették a céget különböző nyereményjátékkal kapcsolatban is. A Nokia mutatja a legegyenletesebb dinamikát (habár alacsony említési gyakorisággal), egészen a hónap utolsó pár napjáig, ahol hatalmas megugrás látható, ami csakúgy, mint a Samsung és egyébként az Apple kiugró értékeinek esetében is, egy nyereményjáték facebookon történő terjedésének eredménye. A kiugró értékek értelmezéséhez hasznos lehet lefúrást csinálni, valamint összevetni az ábrát a csatornahasználattal kapcsolatos grafikonnal.

emlitesek_gyakorisaga_grafikon.txt · Utolsó módosítás: 2014/07/28 14:34 szerkesztette: annasudi