Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


emlitesek_megoszlasa_grafikon

Említések megoszlása grafikon

Alkalmazás bemutatása

Az említések megoszlása körgrafikon formájában mutatja a találatok mennyiségének eloszlását különböző szempontok alapján.

Egyedi beállítások

Az említések megoszlása grafikon esetében szintén be tudja állítani, hogy milyen tartalomtípust szeretni megjeleníteni, de szűrni tud a szerzők nemére is. Ennél az ábránál azonban az is beállítható, hogy a körgrafikon több dimenziós legyen, egy külső körgyűrű hozzáadásával. Így nem csupán az említések megoszlását tudja megmutatni, de vele együtt azt is, hogy pl. az említések milyen típusú online oldalon jelentek meg, vagy milyen polaritásúak.

De lehetősége azt is megmutatni, hogy mik azok a címkék, amik a leggyakrabban említésre kerültek.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

A grafikon bármely szeletében a kiválasztott tartalomtípusra kattintva a rendszer kilistázza a leggyakoribb kifejezéseket, és a Kifejezések, illetve az Említések alkalmazás egy kattintással elérhető. Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti grafikonhoz.

Értelmezési példa

A kördiagram belső gyűrűje azt mutatja meg, hogy a három cég milyen arányban jelent meg az online médiában. Domináns a Samsung és annak termékei, több mint kétszer annyi megjelenéssel mint az Apple vagy a Nokia. A külső gyűrű pedig azt ábrázolja, hogy a tartalmak milyen típusú forrásból származnak. Élesen kirajzolódik, hogy a facebook a legjelentősebb forrás, itt beszélnek a legtöbbet a Nokiáról, a Samsungról és az Apple-ről. A tartalomtípus megoszlása alapján hasonló helyzetben vannak a cégek, habár az Apple a cikkekből származó tartalmak tekintetében ebben az időszakban jobban szerepelt, mint a többiek.

emlitesek_megoszlasa_grafikon.txt · Utolsó módosítás: 2014/07/28 14:36 szerkesztette: annasudi