Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


emlitesfolyam_grafikon

Említésfolyam grafikon

Alkalmazás bemutatása

Az Említésfolyam egy grafikonban összesíti a webes megítélést (véleményárfolyamot) és az említések napi gyakoriságát. A vékony vonal a megítélés alakulását (véleményárfolyamot) mutatja, a körülötte lévő halványabb sáv pedig a tartalom mennyiségét.

Az említésfolyam grafikonon megjeleníthetőek különböző trendek, ezek a grafikon jobb oldalán elhelyezkedő menüből érhetőek el.

A gomb az említésfolyam lineáris trendjét mutatja, így egyértelműen látszik, hogy a megítélés csökkent vagy növekedett a vizsgált időszakban.

A gomb az egyes kulcsszavakra vonatkozó véleményárfolyam átlagát mutatja, így megállapítható, hogy a vizsgált kulcsszó megítélése hogyan viszonyul a piac többi szereplőjéhez. A színezett rész az említésfolyamok alakulásának trendjét mutatja.

Egyedi beállítások

Az említésfolyam grafikon esetében egyedi módon tudja beállítani, hogy a kapcsolódó események és célok megjelenjenek a grafikonon. Emellett a rendszer képes arra, hogy tartalomtípust és a szerzők nemét figyelembe véve alakítsa a grafikont.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

A grafikon bármely pontjára kattintva a rendszer kilistázza a leggyakoribb kifejezéseket, és a Kifejezések, illetve az Említések alkalmazás egy kattintással elérhető. Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti grafikonhoz.

Értelmezési példa

Az említésfolyam grafikonon egyszerre jelenik meg a véleményfolyam, azaz a webes megítélés és az említések napi gyakorisága.

Az ábrán egyértelműen látszódik, hogy a legtöbb tartalom a Samsung céggel és termékekkel jelent meg, a kiugró értékek február legvégén és március 17-én az új Samsung NX30 fényképezőgép határozottan pozitív kritikája kapcsán jelennek meg, mind polaritásban mind gyakoriságban.

Említési gyakoriság alapján az Apple a második a sorban, március közepi kiugró értékekkel, ami egy a facebookon terjedő nyereményjátéknak volt köszönhető. Polaritás szempontjából szintén egy nyereményjáték növelte az Apple jó megítélést a vizsgált időszak elején.

A Nokia és termékei jelennek meg legritkábban az online médiában, az alacsony gyakorisági szám szinte az egész időszakra jellemző, kivételt képez ez alól a vizsgált időszak utolsó pár napja, amikor az említések száma hirtelen jelentősen megugrott. Ez egy facebookon elterjedt postnak volt köszönhető, amiben egy Nokia mobiltelefont sorsoltak ki egy bizonyos oldal like-olói között; a hírt rengetegen megosztották.

emlitesfolyam_grafikon.txt · Utolsó módosítás: 2014/06/19 19:46 szerkesztette: annasudi