Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


emlitesgraf

Említésgráf

Alkalmazás bemutatása

Az Említésgráf az adott kulcsszóhoz legszorosabban kapcsolódó kulcstémákat, kulcstulajdonságokat és jellemzőket összefüggéseik szerint ábrázolja. A gráf központi elemeit a vizsgált kulcsszóval összefüggésben legtöbbet említett kulcstulajdonságok állnak, melyekhez kötve pedig – a kapcsolódó kulcstulajdonságokon keresztül vagy közvetlenül – az arra vonatkozó jellemzők sorakoznak. A két elem közötti kapcsolat erősségét az összekötő vonalak vastagsága szemlélteti, az elemek térbeli távolságának azonban nincsen szerepe.

Egyedi beállítások

Beállítható, hogy hány elemet jelenítsen meg az adott Említésgráf.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

Ha az ábrázolt információk hátteréről többet szeretnénk megtudni, akkor más alkalmazásokhoz hasonlóan az Említésgráf esetében is tudunk élni a lefúrás lehetőségével, amely a kapcsolódó Tartalmak és Kifejezések alkalmazásokhoz vezet. Az így megjelenített alkalmazásokból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti táblázathoz.

Értelmezési példa

Az adott Említésgráfon láthatjuk, hogy mik a Samsung céghez és az annak termékeihez kapcsolódó leggyakoribban említett tulajdonságok, valamint, hogy milyen jellemzőket kötünk azokhoz. Jelen esetben a leggyakrabban megjelent témák a Samsunggal kapcsolatban az okostelefon, az ajándék, a játék, a telefon és az eladó, melyekhez vegyesen kapcsolódnak a gyakran említett pozitív, illetve negatív kifejezések.

emlitesgraf.txt · Utolsó módosítás: 2014/07/25 15:14 szerkesztette: annasudi