Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


emlitesterkep_grafikon

Említéstérkép grafikon

Alkalmazás bemutatása

Az Említéstérkép grafikon azt mutatja meg, hogy egy adott időszakban milyen tartalomtípusú találatok milyen véleményindexszel rendelkeztek.

Egyedi beállítások

Az említéstérkép grafikonon lehetősége van arra, hogy a rendszer a lazán kapcsolódó tartalmakat is megjelenítse. Emellett polaritás alapján történő szűrés is alkalmazható, méghozzá mindez finomra hangolva az erősen pozitív és erősen negatív megítélés bevonásával.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

A grafikon bármely körére kattintva a rendszer kilistázza a leggyakoribb kifejezéseket, és a Kifejezések, illetve az Említések alkalmazás egy kattintással elérhető. Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti grafikonhoz.

Értelmezési példa

Az említéstérkép jelen esetben azt mutatja meg nekünk, hogy az Apple milyen gyakorisággal, milyen tartalomtípusban és milyen polaritással jelent meg az online médiában. Látható, hogy a megítélése általában semlegesen alakult, kivételt képez február utolsó pár napja, amikor a facebookon számos pozitív tartalom jelent meg róla, ami a már a többi példánál is említett nyereményjátéknak volt köszönhető, ahol a nyeremény egy Apple iPad volt. március közepén a facebookon ismét gyakorivá váltak az Apple tartalmak, semleges megítéléssel, ez egy másik nyereményjáték következménye. A többi tartalomtípusban történő megjelenés kifejezetten alacsony a facebookhoz képest, azok közül a fórumokon és cikkekben történő megjelenések száma tűnnek még relevánsnak az adott időszakban.

emlitesterkep_grafikon.txt · Utolsó módosítás: 2014/07/28 14:37 szerkesztette: annasudi