Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


felhasznalasi_lehetosegek

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

felhasznalasi_lehetosegek [2013/12/16 14:29] (aktuális)
eszter létrehozva
Sor 1: Sor 1:
 +======Neticle felhasználási lehetőségek======
  
 +A Neticle egy böngészőből elérhető szolgáltatás,​ amely kulcsszó alapon, közel valós időben elemzi a magyar webet; hírportálokat,​ fórumokat, blogokat és közösségi oldalakat. A rendszer segítségével nyomon követhetőek a magyar nyelvű kulcsszó említések,​ amelyeket a rendszer automatikusan véleményelemez.
 +
 +
 +**A szolgáltatással megvalósítható:​**
 +
 +  * a megítélés monitorozása az automatikus véleményelemzés segítségével
 +  * véleményárfolyam és említési gyakoriság összehasonlítása a versenytársakéval
 +  * kampányok, események hatásainak vizsgálata
 +  * szöveges tartalmak átlátható kezelése, elemzése
 +  * fő ellenző és fő támogató felhasználók illetve weboldalak azonosítása
 +  * ad-hoc elemzések végrehajtása
 +  * heti, havi nézetek elérése egy kattintással
 +  * témafigyelés és kampánytervezés
 +  * ügyfélélmény növelése a visszajelzések hatékony összegzése és elemzése alapján
 +
 +**Példák a Neticle rendszerének alkalmazási területeire**
 +
 +Reputációmenedzsment - a saját véleményárfolyam folyamatos követése és összevetése a konkurensek véleményárfolyamaival:​
 +  * Amennyiben egy konkurens véleményárfolyama szignifikánsan jobb a saját véleményárfolyamnál,​ érdemes ellenőrizni,​ hogy miért írnak a konkurensről több pozitívumot (kevesebb negatívumot) a weben. Érdemes megvizsgálni,​ hogy hogyan lehet reprodukálni ezt a sikert.
 +  * Amennyiben valahol negatív törés volt a véleményárfolyamban,​ az köthető-e valamilyen szolgáltatásbeli hiányossághoz vagy egy negatív hír terjedéséhez.
 +
 +Szolgáltatásfejlesztés/​Termékfejlesztés:​
 +  * A saját márkáról/​termékről/​szolgáltatásról szóló leggyakoribb negatív kifejezéseket érdemes szolgáltatásfejlesztési támpontokként kezelni.
 +  * A konkurensek leggyakoribb pozitív kifejezések mutatják, hogy mit értékelnek az emberek a konkurensekkel kapcsolatban,​ amennyiben van olyan jelentős pozitív kifejezés, mely nem jelenik meg a saját termékre vagy szolgáltatásra,​ érdemes jobban kommunikálni,​ vagy erre fókuszálni a szolgáltatásfejlesztés során, mert ez jelenleg versenyhátrány.
 +  * A konkurencia negatív kifejezései mutatják, hogy a fogyasztók mit nem kedvelnek a szolgáltatásukban,​ ezek szintén támpontok lehetnek szolgáltatásfejlesztéshez,​ a versenytársak lekörözéséhez,​ illetve kommunikációhoz.
 +
 +A Neticle-ben többféle aspektus (szempont) is megadható egy márkához/​szolgáltatáshoz/​termékhez,​ melyek fejlesztésére hasonló elvek mentén használható a rendszer. Ilyen aspektusok lehetnek például: árazási politika, elérhetőség,​ minőség, mellékhatás,​ ügyfélszolgálat,​ szerelés, ügyintézés vagy más speciálisabb területek.
 +
 +Konkurenciafigyelés
 +  * A Neticle említésfolyam grafikonok követésével látható, ha egy konkurens webes jelenléte akár minőségben akár mennyiségben szignifikánsan változik: például egy új kampány, esemény vagy egy webes mém, pletyka hatására.
 +
 +Elvándorlási okok azonosítása
 +Elvándorlási (churn) találatok és hozzászólások gyűjtése és elemzése segíthet ügyfélmegtartási stratégiák megalkotásában.
 +  * A kapcsolódó találatok szerzői konkrét ügyfelek lehetnek, azonosíthatóak név alapján, és megkereshetőek megtartási ajánlattal.
 +  * Az elvándorlási találatok számának csökkenése alátámaszthatja a sikeres ügyfélmegtartási stratégiákat. (A növekedés viszont cáfolja.)
 +  * A kapcsolódó szófelhő kimutathatja az elvándorlások fő okait.
 +
 +Marketing kampány tervezésének támogatása:​
 +  * A márkával vagy termékkel kapcsolatos fő pozitív kifejezések felhasználhatóak az üzenetek megfogalmazásakor,​ illetve egy-egy kampánnyal reagálni lehet a fő negatívumokra is.
 +  * Vizsgálható,​ hogy melyik csatornára mikor érdemes üzenetet elhelyezni (melyik órában a hét mely napján).
 +  * Összegyűjthető,​ hogy mely weboldalak/​csatornák szerzői reagálnak leginkább pozitívan vagy negatívan a kulcsszóval kapcsolatos üzenetekre.
 +  * Megfigyelhető,​ hogy milyen a hasonló/​konkurens kampányok jellemző terjedési hatása a magyar weben.
 +
 +Marketing kampány követése/​értékelése
 +  * A véleményárfolyam alapján mely korábbi kampányok milyen átfutási idővel voltak sikeresek?
 +  * A kampány hatására pozitívabb lett-e a kulcsszó webes megítélés?​ (Emelkedett-e a véleményárfolyam?​)
 +  * A kampány hatására nőttek-e a kulcsszó említések számai a weben? (Említésfolyam vastagodott-e?​)
 +  * A kampányüzenet hogyan terjedt a weben?
 +
 +Értékesítés támogatása:​
 +  * Annak gyűjtése, hogy egy adott termék/​szolgáltatás vásárlásával kapcsolatban hol kérnek a felhasználók információt vagy tanácsot. A megfelelő oldalakra/​fórumokra történő regisztrációval lehetséges bekapcsolódni az egyéni vásárlási döntésekbe.
 +
 +Értékesítés és médiavásárlás támogatása:​
 +  * Összegyűjthető,​ hogy milyen tematikájú weboldalakon és csatornákon és kik érdeklődnek a legtöbbet adott termékről vagy szolgáltatásról.
 +  * Online hirdetési stratégia tervezése előtt érdemes megvizsgálni,​ hogy a felület, ahová a hirdetést helyezni akarjuk, mennyire gyakran foglalkozik a márkát vagy terméket érintő témákkal, illetve általában pozitív vagy negatív kontextusba teszi-e azt.
 +
 +Hangadók azonosítása és kezelése:
 +
 +//(A fő közösségi médiumtípusokban:​ blogokban, fórumokban,​ Facebookon, Twitteren érdemes a következőket vizsgálni)//​
 +  * Kik a fő pozitív szerzők? – Érdemes lehet informálni a fő pozitív szerzőket a legújabb hírekről, kampányokról,​ eseményekről és akciókról,​ akár sajtóközlemények formájában is.
 +  * Kik a fő negatív szerzők? – A személyes megkeresés hatására enyhíthető a negatív attitűd, a rágalmazó azonosítása után a véleménye befolyásolható. ​
 +  * Kik a fő pozitív weboldalak? – Be lehet kapcsolódni az oldalon folyó párbeszédbe és tovább növelni az elkötelezettséget. (Ezekre az oldalakra érdemes lehet hirdetéseket elhelyezni.)
 +  * Kik a fő negatív weboldalak? - Ha van kiemelkedő rágalmazó,​ nyomon lehet követni a tevékenységét,​ be lehet kapcsolódni az oldalon folyó párbeszédbe és reagálni a kritikákra,​ illetve helyesbíteni a tévhiteket.
 +
 +Weboldal és közösségi oldal tartalom menedzsmentjének támogatása:​
 +  * A webes vélemények alapján a legnépszerűbb pozitív tulajdonságok,​ kifejezések fókuszba helyezhetők a weboldalon és a közösségi oldalakon.
 +  * A negatív vélemények alapján a sokat kritizált elemek kommunikációja módosítható a weboldalon és a közösségi oldalakon.
 +
 +Egyirányú Facebook kommunikáció támogatása:​
 +  * Megvizsgálható,​ hogy a hét melyik napján, hány órakor beszélnek a legtöbbet adott márkákról vagy témákról. Érdemes ehhez igazítani a kommunikáció időzítését.
 +  * A márkával vagy termékkel kapcsolatos fő pozitív kifejezéseket érdemes felhasználni az üzenetek létrehozásakor.
 +
 +Social Media Support tevékenység támogatása:​
 +  * Mely weboldalakon kérnek legtöbbször információkat a termékről/​szolgáltatásról?​ - Érdemes rendszeresen látogatni ezeket, és saját céges felhasználó regisztrálásával segíteni a problémák megoldását illetve a helyes tájékoztatást.
 +  * Vannak-e gyakran említett problémák?​ - Jobban fel lehet készülni ezekben a kérdésekben,​ mert ami a weben gyakori, azokban a kérdésekben gyakrabban fogják keresni az ügyfélszolgálatot.
 +  * Panaszokra, ügyfélkérésekre lehetséges a közvetlen reagálás.
 +  * Panaszok felkutatása és reagáló bejegyzés készítése:​ problémamegoldás terjesztése,​ osszuk meg a problémát és a megoldást is, hátha más fogyasztó számára is hasznos.
 +
 +Vezetői összefoglaló jelentések készítése:​
 +  * a Neticle segítségével könnyedén készíthető riport a webes jelenlétről.
 +  * a riport egyénileg szerkeszthető,​ tetszőleges elemekből összeállítható és egy kattintással pdf formátumba konvertálható.
 +  * a Neticle összes grafikonja exportálható png és csv formátumba,​ így könnyedén beilleszthető bármilyen dokumentumba vagy prezentációba.
 +
 +Gyors közvélemény kutatás:
 +  * Egy témáról alkotott webes vélemények gyűjtése és elemzése olcsóbb és gyorsabb megoldás lehet a hagyományos közvélemény kutatásoknál.
 +
 +CSR kommunikáció javítása
 +  * Céges CSR üzeneteknek milyen terjedése és visszhangja van a weben?
felhasznalasi_lehetosegek.txt · Utolsó módosítás: 2013/12/16 14:29 szerkesztette: eszter