Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


kifejezesek

Kifejezések

Alkalmazás bemutatása

A Kifejezések alkalmazás tulajdonképpen egy szófelhő, amely összegyűjti a kulcsszóra (vagy kulcsszavakra) vonatkozó leggyakoribb kifejezéseket: kékkel a pozitív, pirossal a negatív és feketével a semleges kifejezések.

Egyedi beállítások

Az ábrán beállítható, hogy milyen polaritású találatokból készüljön a szófelhő, méghozzá mindez finomra hangolva az erősen pozitív és erősen negatív megítélés bevonásával.

Az is beállítható, hogy hány eleműek legyenek az egyes felhők.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban

A grafikon bármely kifejezésére kattintva elérhető a Kapcsolódó Említések alkalmazás. Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti táblázathoz.

Értelmezési példa

Az ábrán az Apple-lel kapcsolatos 10 leggyakoribb kifejezés látható, minden polaritási típusból. A pozitív tartalmak itt elsősorban valamilyen nyereményjátékra/nyereményjátékokra utalnak, csak úgy, mint a semleges kifejezések egy része is. A szavak mérete azt fejezi ki, hogy az adott véleménykategóriában milyen gyakran jelent meg az a kifejezés. A negatív kifejezések, mint a negatív hangulat és aggodalom valamilyen eseményre utalhatnak, de természetesen lefúrással minden esetben utána tud nézni, hogy milyen pontos tartalom tartozik az adott kifejezéshez.

kifejezesek.txt · Utolsó módosítás: 2014/06/19 19:54 szerkesztette: annasudi