Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


kulcsszavak_kezelese

Kulcsszavak kezelése

A kulcsszavak kezelése menüpont alatti beállítások az alap felhasználók által nem szerkeszthetők, de az alkalmazás azt megmutatja, hogy a futó profil milyen beállításokkal rendelkezik a kulcsszavakat illetően.

A kulcsszavak kulcsszócsoportokba vannak besorolva. A kulcsszócsoportok listájában a csoport nevére kattintva jelennek meg a konkrét kulcsszavak.

A kulcsszavak listájában látható, hogy saját, vagy versenytárs márkáról/kulcsszóról van-e szó, hogy aktív-e az adott kulcsszó, hogy milyen típusú a kulcsszó (márka, vállalat, termék, személy vagy téma), illetve hogy milyen dátumig gyűjtötte a találatokat a rendszer az adott kulcsszóra vonatkozóan. (Például az Acer kulcsszó már nem aktív, de 2013.09.19-ig lettek gyűjtve és elemezve a tartalmak.)

Egy kulcsszó nevére kattintva látható, hogy ahhoz milyen szinonimák és egyéb beállítások vannak hozzárendelve a rendszerben. Ezeket a Neticle szakértői tartják karban, de bármilyen felhasználói javaslat segíthet a találatok pontosításában.

A fenti menüsorban látható, hogy egy adott kulcsszóra vonatkozóan több beállítási lehetőséget is tartalmaz a rendszer:

Szűrő szavak: ezek a kifejezések arra valók, hogy pontosítsák a találatokat, és csak akkor jelenítsenek meg egy-egy tartalmat, ha abban a kulcsszó és a szűrőszó együttesen szerepel.

Kizáró szavak: a találatok pontosítását szolgálják azzal, hogy ha a vizsgált kulcsszó mellett olyan kifejezés szerepel, ami nem tartozik az aktuális kereséshez, akkor az adott találat ne kerüljön be a rendszerbe.

Spam szavak: ezek a kifejezések lazán kapcsolódnak a, így nem kerülnek bele a rendszer elsődleges értékeléseibe, de bármikor előhívhatók.

Saját fórumok: ez a kiegészítés arra való, hogy kövesse egy-egy olyan fórumszál tartalmait, amik teljesen biztosan a kulcsszóra vonatkoznak, viszont nem biztos, hogy minden bejegyzésben utalnak magára a kulcsszóra. Így akkor is összegyűjthetőek a kulcsszóra vonatkozó találatok, ha a bejegyzésben nincsen konkrét kulcsszó említés.

Saját FB oldalak: a saját fórumokhoz hasonlóan működnek, adott Facebook oldalra (vagy oldalakra) koncentrálva. Ez azt jelenti, hogy ha egy adott márka, vállalat, termék vagy személy rendelkezik saját Facebook oldallal, akkor az ott megjelenő összes bejegyzés automatikusan bekerül az adott márka, vállalat, termék vagy személy említései közé.

Az egy kulcsszócsoporthoz tartozó kulcsszavakhoz igény szerint különböző aspektusok (kattintással elérhető részhalmazok/szempontok) is hozzárendelhetők. Ez a funkció akkor igazán hasznos, ha egy márkával vagy témával kapcsolatban nagyon sok a találat, és azokat valamilyen módon kategorizálni kell. Például külön érdekesek a CSR, mellékhatás, sales vagy éppen support jellegű találatok. Az aspektusok ugyanúgy rendelkeznek különböző szinonimákkal és írásmódokkal, mint a kulcsszavak.

Egy kulcsszócsoporthoz speciális URL tiltólista és szerző tiltólista is hozzárendelhető. Ez az olyan forrásokat és szerzőket szűri ki, amikre a kulcsszót vizsgáló felhasználó nem kíváncsi. (Így igény esetén kiszűrhetőek például a saját blogok és saját felhasználók által posztolt írások.)

A fent felsorolt információk csupán tájékoztató jellegűek, a szükséges módosításokhoz fel kell venni a kapcsolatot a Neticle szakértőivel.

kulcsszavak_kezelese.txt · Utolsó módosítás: 2014/06/17 14:21 szerkesztette: annasudi