Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


riasztas

Különbségek

A kiválasztott változat és az aktuális verzió közötti különbségek a következők.

Összehasonlító nézet linkje

riasztas [2013/12/16 10:37] (aktuális)
eszter létrehozva
Sor 1: Sor 1:
 +======Riasztás funkció======
 +
 +Ennek a funkciónak a lényege, hogy különböző feltételeket lehet megadni, amiket folyamatosan (tulajdonképpen valós időben) ellenőriz a rendszer, és teljesülés esetén email értesítést küld a megadott címekre.
 +
 +{{:​neticle_alerting_1.png?​600|}}
 +
 +Riasztás neve: egy olvasható név, ami tömören leírja, hogy mi a riasztás célja, például: Neticle riasztás.
 +
 +Kulcsszó: melyik a fiókhoz kapcsolódó kulcsszó találataira vonatkozik a riasztás.
 +
 +Aspektus: a Neticle rendszerben megadhatóak kulcsszavak csoportjához különböző alszempontok,​ például: minőség, teljesítmény,​ kijelző, stb. így akár megadhatjuk,​ hogy csak a Neticle > Minőség aspektusba eső találatai érdekelnek minket ennél a riasztásnál.
 +
 +{{:​neticle_alerting_2.png?​600|}}
 +
 +Értesítendő email címek: soronként megadhatjuk azok email címét, akik kapjanak email értesítést. A feltételek megadásánál lehetséges több, teljesen eltérő jellegű feltételt megadni, ha ezek bármelyike teljesül, akkor küldi a rendszer a riasztást.
 +
 +Minden új találat esetén riasztás: bejelölése esetén minden új találatnál email értesítés történik. Akkor érdemes használni, ha legfeljebb napi néhány említése van egy kulcsszónak,​ és fontos, ezekről azonnal értesüljünk.
 +
 +Riasztási szavak: amennyiben az itt megadott szavak vagy kifejezések bármelyike előfordul a találat szövegében,​ akkor történik riasztás. A különböző szavakat külön sorba írhatjuk, a fenti képernyő példa alapján, ha a minőség vagy ár szó szerepel a találatban,​ akkor riasztás történik.
 +
 +Webcímek: amennyiben az itt megadott webcím részletek bármelyike előfordul a találat webcímében,​ akkor történik riasztás. A különböző webcímeket külön sorba írhatjuk, a fenti képernyő példa alapján, ha a HVG, index.hu vagy blog.hu portálokon történik említés, akkor riasztás történik.
 +
 +{{:​neticle_alerting_3.png?​600|}}
 +
 +Szokatlanul magas említésszám:​ bejelölés esetén, ha az egy héttel ezelőtti naphoz képest jelentősen nőtt a kulcsszó említésszáma,​ akkor történik riasztás. (Így a hétköznapok és a hétvégék közötti említésingadozás nem zavarja össze a riasztást.)
 +
 +Hirtelen véleményárfolyam esés: bejelölés esetén, ha az egy héttel ezelőtti naphoz képest jelentősen csökkent a kulcsszó véleményárfolyama (megítélése),​ akkor történik riasztás.
 +
 +Negatív találatok esetén: minden negatív véleményindexű találatról riaszt a rendszer.
 +
 +Erősen negatív találatok esetén: minden erősen negatív véleményindexű találatról riaszt a rendszer. Ezt akkor érdemes alkalmazni, ha viszonylag sok a negatív töltetű vélemény a kulcsszóról,​ de a sarkalatosabban negatívakat azért szeretnénk megvizsgálni.
 +
 +Természetesen bizonyos feltételeket nem érdemes egy riasztáson belül alkalmazni, például ha minden találatról szóló feltételt bejelöltük,​ akkor csak a véleményárfolyam esést és a szokatlanul magas említési gyakoriságot érdemes még figyelni.
 +
 +Ha különböző személyeknek vagy csoportoknak más a releváns riasztási feltétel akár ugyanahhoz a kulcsszóhoz,​ akkor érdemes külön riasztásokat létrehozni számukra.
 +
 +{{:​neticle_alerting_4.png?​600|}}
 +
 +
  
riasztas.txt · Utolsó módosítás: 2013/12/16 10:37 szerkesztette: eszter