Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


riasztasok_kezelese

Riasztások kezelése

Ennek a funkciónak a lényege, hogy különböző feltételeket lehet megadni, amiket folyamatosan (tulajdonképpen valós időben) ellenőriz a rendszer, és teljesülés esetén email értesítést küld a megadott címekre.

Riasztás neve: egy olvasható név, ami tömören leírja, hogy mi a riasztás célja, például: Neticle riasztás.

Kulcsszó: melyik a fiókhoz kapcsolódó kulcsszó találataira vonatkozik a riasztás.

Aspektus: a Neticle rendszerben megadhatóak kulcsszavak csoportjához különböző alszempontok, például: minőség, teljesítmény, kijelző, stb. így akár megadhatjuk, hogy csak a Neticle > Minőség aspektusba eső találatai érdekelnek minket ennél a riasztásnál.

Értesítendő email címek: soronként megadhatjuk azok email címét, akik kapjanak email értesítést.

A feltételek megadásánál lehetséges több, teljesen eltérő jellegű feltételt megadni, ha ezek bármelyike teljesül, akkor küldi a rendszer a riasztást:

Minden új találat esetén riasztás: bejelölése esetén minden új találatnál email értesítés történik. Akkor érdemes használni, ha legfeljebb napi néhány említése van egy kulcsszónak, és fontos, ezekről azonnal értesüljünk.

Riasztási szavak: amennyiben az itt megadott szavak vagy kifejezések bármelyike előfordul a találat szövegében, akkor történik riasztás. A különböző szavakat külön sorba írhatjuk, a fenti képernyő példa alapján, ha a minőség vagy ár szó szerepel a találatban, akkor riasztás történik.

Webcímek: amennyiben az itt megadott webcím részletek bármelyike előfordul a találat webcímében, akkor történik riasztás. A különböző webcímeket külön sorba írhatjuk, a fenti képernyő példa alapján, ha a HVG, index.hu vagy blog.hu portálokon történik említés, akkor riasztás történik.

Szokatlanul magas említésszám: bejelölés esetén, ha az egy héttel ezelőtti naphoz képest jelentősen nőtt a kulcsszó említésszáma, akkor történik riasztás. (Így a hétköznapok és a hétvégék közötti említésingadozás nem zavarja össze a riasztást.)

Hirtelen véleményárfolyam esés: bejelölés esetén, ha az egy héttel ezelőtti naphoz képest jelentősen csökkent a kulcsszó véleményárfolyama (megítélése), akkor történik riasztás.

Negatív találatok esetén: minden negatív véleményindexű találatról riaszt a rendszer.

Erősen negatív találatok esetén: minden erősen negatív véleményindexű találatról riaszt a rendszer. Ezt akkor érdemes alkalmazni, ha viszonylag sok a negatív töltetű vélemény a kulcsszóról, de a sarkalatosabban negatívakat azért szeretnénk megvizsgálni.

Természetesen bizonyos feltételeket nem érdemes egy riasztáson belül alkalmazni, például ha minden találatról szóló feltételt bejelöltük, akkor csak a véleményárfolyam esést és a szokatlanul magas említési gyakoriságot érdemes még figyelni.

Ha különböző személyeknek vagy csoportoknak más a releváns riasztási feltétel akár ugyanahhoz a kulcsszóhoz, akkor érdemes külön riasztásokat létrehozni számukra.

riasztasok_kezelese.txt · Utolsó módosítás: 2014/06/17 14:44 szerkesztette: annasudi