Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


specialis_szuresek

Speciális szűrések

A Neticle rendszerében az alapbeállításokon kívül minden lekérdezést tovább lehet finomítani különböző speciális szűrési lehetőségek segítségével.

A speciális szűrések menüje a grafikonok beállítási mezőjében lévő „Speciális beállítások+„gombra kattintva érhető el.

Keresőszó: szűrés azokra a kulcsszóra vonatkozó találatokra, amelyekben a vizsgált kulcsszó mellett szerepel a megadott szűrési kifejezés, vagyis keresőszó.

Címke: szűrés azokra a találatokra, amelyek a keresési kifejezéssel megegyező címkékkel rendelkeznek. Ezek lehetnek a rendszer által automatikusan definiált címkék, és manuálisan, a felhasználók által beállított címkék is.

Url: szűrés teljes webcímekre, vagyis olyan szövegek fognak megjelenni a keresési találatok között, amelyek az adott Url címről származnak.

Domain: szűrés domain nevekre, vagyis olyan szövegek fognak megjelenni a keresési találatok között, amelyek az adott domain névvel rendelkező webhelyről származnak.

Speciális szűrés esetén egyszerre több szűrési kifejezés is megadható, illetve lehetséges, hogy éppen egy kifejezés hiányát definiáljuk. Ebben segítenek a keresési mezők mögött szereplő ÉS, VAGY illetve NEM kifejezések.

ÉS: azt jelenti, hogy minden megadott szűrési feltételnek szerepelnie kell a szövegben, hogy a szűrés találatának minősüljön.

VAGY: azt jelenti, hogy a szűrési kifejezések valamelyikének szerepelnie kell a szövegben, hogy a szűrés találatának minősüljön.

NEM: azt jelenti, hogy ha a szövegben szerepel a szűrési kifejezés, akkor az nem minősül a szűrés találatának.

specialis_szuresek.txt · Utolsó módosítás: 2014/06/19 16:02 szerkesztette: annasudi