Neticle Wiki

Megmutatjuk mit gondol a Web!

Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


tulajdonsagterkep

Tulajdonságtérkép

Alkalmazás bemutatása

A Tulajdonságtérkép megmutatja, hogy mik a leggyakrabban említett tulajdonságok például az adott termékkel és a megadott konkurensekkel kapcsolatban, valamint azok milyen polaritással (y tengely) és milyen gyakorisággal (a körök mérete) jelennek meg az online térben.

Lefúrási lehetőség és visszalépés a grafikonban: a körökre kattintva kiderül, hogy mik azok a negatív és pozitív tulajdonságok, amelyek megjelentek az adott kulcsszóval kapcsolatban, valamint egy kattintással elérhetőek a Kapcsolódó Tartalmak (összes, negatív, pozitív) valamint a Kapcsolódó Kifejezések. Az így megjelenített alkalmazásból pedig a ikonnal lehet visszalépni az eredeti táblázathoz.

Értelmezési példa

Az adott tulajdonságtérképen láthatjuk, hogy mik az Apple, Samsung és Nokia cégekhez és termékeikhez kapcsolódó leggyakoribb tulajdonságok. Érdekesség, hogy a leggyakoribb kifejezések nagyon változó arányban kapcsolódnak a 3 céghez, tehát sok esetben eltérő tulajdonságokkal jellemzik őket. Jelen esetben a leggyakrabban megjelent kifejezések az Apple-lel kapcsolatban az applikáció, a nyereményjáték és a játék, az első kettő magas véleményindex értékkel; a Samsungot az ár és telefon kifejezésekkel ’jellemezték’ a leggyakrabban; a Nokia sem polaritás sem a kifejezések gyakoriságának szempontjából nem volt domináns a vizsgált időszakban.

tulajdonsagterkep.txt · Utolsó módosítás: 2015/01/15 11:46 szerkesztette: szekerespeter